Zemiakový šalát pre pečeňovú diétu
Suroviny:
zemiaky, kuracie prsia, zázvor, pór alebo paradajka, petržlen, zeler, mrkva, kyslá smotana extra light
Postup prípravy:
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Kuracie prsia, pór, očistený petržlen, zeler a mrkvu uvaríme domäkka v mierne osolenej vode. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska, kuracie prsia pokrájame, koreňovú zeleninu nastrúhame. Ďalej pokrájame buď čerstvý pór, alebo paradajku. Dáme do hrnca, mierne zalejeme vývarom, pridáme smotanu a podľa chuti strúhaný čerstvý zeler.
Kuracie závitky pre pečeňovú diétu
Suroviny:
kuracie prsia, paradajky, čerstvá paprika sladká, zázvor, rastlinné maslo
Postup prípravy:
Kuracie prsia rozrežeme na roládu, naplníme nakrájanými paprikami a paradajkami, pridáme kúsok zázvoru (podľa chuti), lyžičku masla. Roládu zabalíme do alobalu tak, aby sa tam nedostala voda. V osolenej vode 30 – 40 minút varíme. Podávame so zemiakmi.
Kuracie mäso na zelenine
Suroviny:
2 strúčiky cesnaku, 500 g kuracích pŕs, 2 lyžičky majoránu, 2 lyžičky mletej papriky, 400 g mrazenej Babičkinej zeleninovej zmesi, 10 dag nízkotučného tvrdého syra, štipka soli
Postup prípravy:
Najprv si rozohrejeme rúru na 200 °C. Než sa rúra rozohreje na požadovanú teplotu, rozvrstvíme si mrazenú zeleninovú zmes na pripravený alobal. Na vrstvu zeleniny položíme naklepané kuracie prsia. Kuracie prsia predtým potrieme cesnakom, posypeme majoránom a sladkou paprikou. Prsia tiež podľa chuti osolíme. V tejto fáze všetko utesníme v alobale. Potom alobal vložíme na plech do rúry a pečieme 30 minút. Po polhodine pečenia vyberieme z rúry, roztvoríme alobal a posypeme mäso strúhaným nízkotučným syrom. Dáme znovu zapiecť dozlata. A je to.